1 κουνουπίδι
1 κούπα αλεύρι
1 κούπα γάλα
1 κούπα τριμμένη φρυγανιά
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κουταλάκι σκόρδο ξηρό σκόνη
Αλάτι, πιπέρι
Ψιλοκομμένο μαϊντανό (για γαρνίρισμα)
1 δόση καυτερή σάλτσα
Κόβουμε τα μπουκετάκια του κουνουπιδιού και δεν χρησιμοποιούμε τον υπόλοιπο κορμό. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το γάλα, το αλεύρι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι, να γίνουν κουρκούτι. Για την διευκόλυνσή μας βάζουμε το κουρκούτι σε μια πλαστική σακούλα αντοχής με ζιπ, βάζουμε μέσα κάποια ποσότητα κουνουπιδιού και κρατώντας το πάνω και το κάτω μέρος της σακούλας ανακινούμε έντονα και προσεκτικά. Στη συνέχεια βάζουμε το κουνουπίδι μέσα σε τρυπητό να στραγγίξει το επιπλέον και βάζουμε την υπόλοιπη ποσότητα κουνουπιδιού στο κουρκούτι. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στην υψηλότερη θερμοκρασία (220-230). Πασπαλίζουμε τα κουνουπίδια με την τριμμένη φρυγανιά και τα αραδιάζουμε μέσα σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε για δεκαπέντε με είκοσι λεπτά. Στη συνέχεια βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, αλείφουμε προσεκτικά τις κροκέτες κουνουπιδιού με την καυτερή σάλτσα (δεν πρέπει να τις μουσκέψουμε στη σάλτσα), και τις βάζουμε να ψηθούν για ένα δεκάλεπτο ακόμη μέχρι να γίνουν ροδαλές και τραγανές. Τις απολαμβάνουμε σκέτες ή με σάλτσα της αρεσκείας μας π.χ. τυροκαυτερή ή τυροσαλάτα, γαρνίροντας με μαϊντανό προαιρετικά.