Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!
Αρνίσιο κρέας βρασμένο
Βούτυρο
Ρύζι
Λεμόνια
Αλάτι, πιπέρι
Ξεψαχνίζουμε το κρέας προσεκτικά να μην έχει κοκαλάκια, το αλατίζουμε και το πιπερώνουμε. Στην κατσαρόλα μας βράζει ο ζωμός που έχει μείνει από το βραστό κρέας. Έχουμε εντωμεταξύ μετρήσει πόσος είναι ο ζωμός μας (το ρύζι που θα χρησιμοποιήσουμε είναι σε αναλογία με το ζωμό 3:1). Ρίχνουμε το ρυζάκι μας, αλατάκι και ανακατεύουμε σιγά σιγά συνεχώς σε χαμηλή φωτιά. Όταν πλησιάζει να γίνει το πιλάφι μας, βάζουμε σε ένα τηγανάκι βούτυρο γάλακτος (ή καλύτερα στακοβούτυρο αν έχουμε) να λιώσει. Κατόπιν ρίχνουμε το βούτυρο στο πιλάφι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, προσθέτοντας και χυμό λεμονιού, μέχρι να βράσει εντελώς το ρύζι μας. Σβήνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε για δέκα λεπτά να απορροφήσει τα υγρά του σκεπασμένο. Σερβίρουμε ρίχνοντας φρεσκοτριμμένο πιπεράκι.
Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!