300γρ. κρίθινο αλεύρι ολικής άλεσης
450γρ. νερό
9 κουταλιές ελαιόλαδο
3 πρέζες (τσουπωτές) θυμάρι
Λίγο αλάτι
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς Κελσίου. Σε ένα ταψάκι (28cm) ρίχνουμε όλα μας τα υλικά και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένας ομοιόμορφος πολτός (δεν θα παιδευτείτε, γίνεται αμέσως). Βάζουμε το ταψάκι μας στο φούρνο και σε περίπου μία ώρα είναι έτοιμο. Το Κριθοθυμαράκι μας είναι κάτι μεταξύ ψωμιού και φρυγανιάς. Μπορούν να το καταναλώσουν ακόμα και διαβητικοί (με μέτρο παιδιά!) και είναι ότι πιο υγιεινό σε σπιτικό ψωμί μπορείτε να έχετε. Πάντα φυσικά προτιμούμε το αλεύρι μας να το πάρουμε από μικρούς αλευρόμυλους ή ακόμα καλύτερα να το αλέσουμε μόνοι μας στο σπίτι από σπόρους κριθαριού!