Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!
500γρ. κριθαράκι
2 μελιτζάνες
5-6 ντοματάκια
3 φρέσκα κρεμμύδια
1 αβοκάντο
Λίγο δυόσμο
Αλάτι, πιπέρι
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μικρά κομματάκια. Λιώνουμε το αβοκάντο με ένα πιρούνι, το ρίχνουμε στη μπασίνα που έχουμε τις μελιτζάνες και τα ανακατεύουμε. Σε ένα τηγάνι που έχει κάψει ρίχνουμε τις μελιτζάνες να τις καψαλίσουμε. Κόβουμε τα κρεμμυδάκια μας σε ροδέλες. Ρίχνουμε αλατάκι στο φαγητό μας και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια στο τηγάνι μας. Περνάμε από το μπλέντερ τα ντοματίνια ελαφρά και τα ρίχνουμε και αυτά στο τηγάνι. Ανακατεύουμε σε τακτά διαστήματα καλά και προσθέτουμε και λίγο νεράκι καυτό. Ξεδιαλέγουμε το δυόσμο κρατώντας τα φυλλαράκια του και τα ψιλοκόβουμε. Προσθέτουμε λίγο πιπέρι, το κριθαράκι μας, το δυόσμο και ανακατεύουμε καλά. Σιγά σιγά προσθέτουμε νεράκι βρασμένο μέχρι να χυλώσει το κριθαράκι μας, ανακατεύοντας.
Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!