Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!
500γρ. κριθαράκι
1 ξερό κρεμμύδι
1 πιπεριά πράσινη
1 καρότο
1 μελιτζάνα
1 κολοκύθι
2 σκελίδες σκόρδο
2 ντομάτες τετριμμένες
Ζωμός λαχανικών
Λίγη μαύρη ζάχαρη
Ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το κρεμμύδι μας και το τσιγαρίζουμε προσθέτοντας λίγη μαύρη ζάχαρη. Ακολουθούν σταδιακά στο τσιγάρισμα η μελιτζάνα, το καρότο, το κολοκύθι, η πιπεριά, το σκόρδο, οι ντομάτες και ο ζωμός λαχανικών. Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε λίγο τα λαχανικά μας, όχι όμως να μαλακώσουν τελείως. Ρίχνουμε το κριθαράκι μας, ανακατεύουμε και βράζουμε μέχρι να γίνει το κριθαράκι μας. Σερβίρουμε και αν θέλουμε προσθέτουμε ρίγανη.
Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!