250γρ. κριθαράκι
250γρ. φέτα
1 αγγούρι
1 πιπεριά κόκκινη Φλωρίνης
1 κρεμμύδι ξερό
1/2 κούπα ντοματίνια
1 κούπα ελιές
Υλικά για τη βινεγκρέτ:
6 κουταλιές ελαιόλαδο
3 κουταλιές ξύδι
3 κουταλιές χυμό λεμονιού
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1 κουταλάκι ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι
Σε άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε το κριθαράκι αλ ντέντε και το σουρώνουμε. Κόβουμε ξεφλουδίζουμε το αγγούρι και το κρεμμύδι και το κόβουμε σε κυβάκια. Κόβουμε και την πιπεριά σε κύβους και τα ντοματάκια σε τέταρτα. Θρυμματίζουμε την φέτα. Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τις ελιές και τις κόβουμε σε κομματάκια.
Τώρα θα φτιάξουμε την βινεγκρέτ: Σε ένα σέικερ ή βαζάκι χτυπάμε όλα τα υλικά για την σάλτσα βινεγκρέτ. Δοκιμάζουμε και βελτιώνουμε σύμφωνα με την γεύση μας.
Σε μια σαλατιέρα βάζουμε το κριθαράκι και μέσα του ρίχνουμε όλα τα λαχανικά, τη φέτα, τις ελιές και την σάλτσα βινεγκρέτ. Ανακατεύουμε καλά την σαλάτα μας και την αφήνουμε στο ψυγείο να σταθεί τουλάχιστον για μία ώρα. Καλύτερη γεύση έχουμε όταν έχει μείνει όλη νύχτα στο ψυγείο.
Σημείωση: Αν θέλουμε να την εμπλουτίσουμε μπορούμε να της προσθέσουμε ψητό κοτόπουλο, γύρο χοιρινό ή και γαρίδες. Καλή όρεξη!