Αλεύρι
Νερό
Αλάτι
Πιπέρι
Λάδι
Υλικά για τη γέμιση:
Κασέρι νηστίσιμο και τόνο ή κιμά σόγιας
Βάζουμε τόσο νερό και αλεύρι ώστε ο χυλός μας να μην είναι πολύ πηχτός. Ζεσταίνουμε το τηγάνι, το λαδώνουμε ελάχιστα με ένα πινέλο και βάζουμε μια λεπτή στρώση χυλού. Μόλις ροδίσει από την μια πλευρά το γυρίζουμε από την άλλη.
Τις γεμίζουμε με κασέρι νηστίσιμο και τόνο ή με κιμά σόγιας (όπως τα κανελόνια). Τοποθετούμε τις κρέπες σε ένα πυρέξ τις περιχύνουμε με ψιλοκομμένη ντομάτα ή κρέμα γάλακτος φυτική και τριμμένο κασέρι νηστίσιμο.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Mαίρη Καλη, από την Σαλαμίνα, και την ευχαριστούμε πολύ.
Σημείωση της Ματιάς: Η Μαίρη χρησιμοποιεί στην συνταγή της τόνο γιατί υπάρχουν ημέρες νηστείας που επιτρέπεται το ψάρι. Για να δείτε ποιες είναι οι ημέρες νηστείας σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία μας και τι επιτρέπεται να τρώμε σε κάθε μια από αυτές, κάντε κλικ εδώ!
Σημείωση της Μαρίας Πασχαλίδου: Στη νηστίσιμη συνταγή είναι ωραίο να βάζουμε μπύρα ή σόδα αντί για νερό.