1 δόση ζύμη για κρέπες
1/2 κιλό φράουλες
4 κουταλιές ζάχαρη
2 κουταλιές κορν φλάουρ
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
1 κουταλιά κονιάκ ή λικέρ φράουλα
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τις φράουλες κομμένες σε φετούλες, ρίχνουμε μισή κούπα νερό και τη ζάχαρη και τις αφήνουμε να βράσουν για 5-6 λεπτά. Με μια τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τις φράουλες και βράζουμε για λίγο ακόμη τη σάλτσα. Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε 2 κουταλιές της σούπας νερό και στο χυμό του λεμονιού, το προσθέτουμε στο ζωμό της φράουλας κι ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσει και όταν κρυώσει η σάλτσα φράουλας προσθέτουμε και το κονιάκ. Φτιάχνουμε 500γρ. σαντιγί για τη γέμιση, είτε σύμφωνα με την τεχνική με κρέμα γάλακτος, είτε φυτική σαντιγί τύπου garni, που γίνεται και πιο light. Απλώνουμε λίγη σαντιγί στις κρέπες και στρώνουμε και λίγες φετούλες απ’ τις φράουλες, μαζί με μια κουταλιά με τη σάλτσα που φτιάξαμε. Τυλίγουμε σε ρολλά τις κρέπες, τις ραντίζουμε με τη σάλτσα που περίσσεψε, βάζοντας και φετούλες φράουλες για διακόσμηση, και τις αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσουν καλά πριν τις σερβίρουμε. Εάν θέλουμε μπορούμε να διακοσμήσουμε με έτοιμο σιρόπι σοκολάτας ή με έτοιμο σιρόπι φράουλας, ανάλογα με το γούστο μας.