500ml γάλα
250γρ. αλεύρι
3 αυγά
1 πορτοκάλι
1 λεμόνι
1 κουταλιά ζάχαρη
Λίγο βούτυρο ή μαργαρίνη
Αλείφουμε ένα αντικολλητικό τηγανάκι με βούτυρο ή μαργαρίνη (μόνο στην αρχή και ελαχιστότατο).
Πλένουμε και σκουπίζουμε το πορτοκάλι και το λεμόνι και παίρνουμε το ξύσμα τους. Σε ένα μπωλ βάζουμε το αλεύρι, την ζάχαρη, το ξύσμα και κάνουμε ένα λακουβάκι στη μέση των υλικών μας. Εκεί ρίχνουμε τα αυγά και ανακατεύουμε με πιρούνι προσθέτοντας λίγο λίγο το γάλα φροντίζοντας να μην σβωλιάσει το μείγμα μας. Ζεσταίνουμε καλά το τηγανάκι μας και ρίχνουμε λίγο από το μείγμα μας ώστε να δημιουργηθεί λεπτή στρώση ζύμης πάνω του. Με προσοχή ξεκολλάμε την κρέπα και την γυρίζουμε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά (δείτε την τεχνική για κρέπες). Στη συνέχεια τις διπλώνουμε “μαντιλάκι” και τις σερβίρουμε. Εάν θέλουμε γλασάρουμε φλούδες πορτοκαλιού ή λεμονιού για ντεκόρ αλλά εάν τις καταναλώσουμε… δεν θα είναι πια περιορισμένες οι θερμίδες 😉