Υλικά:
1/2 λίτρο γάλα
1/2 κούπα αλεύρι
3/4 κούπας άχνη ζάχαρη
120γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
90γρ. καρύδα τριμμένη
4 αυγά
2 βανίλιες
Λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
Λίγο αλεύρι και λίγο βούτυρο ακόμη
Εκτέλεση:
Σε ένα μπωλ βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το μίξερ καλά. Προσθέτουμε τις βανίλιες, το αλεύρι, την καρύδα, τα αυγά και το γάλα και τα χτυπάμε ξανά. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά ένα ταψί ή μία φόρμα. Αδειάζουμε το μείγμα της κρεμόπιτας με καρύδα μέσα του, πασπαλίζουμε με το μοσχοκάρυδο και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για τρία τέταρτα της ώρας περίπου.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.