4 μεγάλα κρεμμύδια
Αλεύρι
Ελαιόλαδο
Ελάχιστο αλάτι
1 κύβο νοστιμιάς
Κρουτόν ή 3 φέτες φρυγανισμένο ψωμί (προαιρετικά)
Λίγο κεφαλοτύρι (προαιρετικά)
Σε μια κατσαρολίτσα βάζουμε 2 λίτρα νερό και βράζοντάς το διαλύουμε σε αυτό τον κύβο νοστιμιάς. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια μας σε ροδέλες. Τα αλατίζουμε ελαφρά, τα αλευρώνουμε και τα ρίχνουμε λίγα λίγα σε μια κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο να ροδίσουν. Όταν γίνει αυτό, προσθέτουμε σιγά σιγά το ζωμό με τον κύβο και τα αφήνουμε να βράσουν. Σερβίρουμε τη σούπα μας προσθέτοντας εάν θέλουμε κρουτόν ή φέτες φρυγανισμένου ψωμιού και κεφαλοτύρι σε μικρούς κύβους.