1 κιλό κρεμμύδια ξερά
3 κύβους νοστιμιάς λαχανικών
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
100γρ. βιτάμ
250γρ. παρμεζάνα ή σκληρό τυρί
1 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
1 κουταλάκι πάπρικα
Κρουτόν
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια μας σε ροδέλες. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και μόλις κάψει σοτάρουμε σε αυτό τα κρεμμύδια. Εντωμεταξύ έχουμε βράσει δύο λίτρα νερό και σε αυτό έχουμε διαλύσει τους τρείς κύβους νοστιμιάς. Επιστρέφοντας στην κατσαρόλα με τα κρεμμύδια μας, προσθέτουμε το ζωμό με τους κύβους, τα μπαχαρικά μας και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για ένα τέταρτο. Κατόπιν προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε την κρεμμυδόσουπα να πάρει άλλη μία βράση. Τρίβουμε το τυρί στον τρίφτη. Σερβίρουμε την σούπα σε μπωλ προσθέτοντας κρουτόν και πασπαλίζοντας με το τριμμένο τυρί.
Για να δείτε πως μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας κρουτόν, κάντε κλικ εδώ!