1 βάση για πίτες ή κις λωρέν
1 κιλό κρεμμύδια
150γρ. μπέικον
250ml κρέμα γάλακτος
4 αυγά
Πάπρικα
Κύμινο (προαιρετικά)
Αλάτι, πιπέρι
Ελάχιστο ελαιόλαδο
Μέσα σε ένα στρογγυλό ταψάκι διαμέτρου περίπου 22-25 εκατοστών απλώνουμε την βάση για την πίτα μας. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε φετούλες. Κόβουμε το μπέικον σε κομματάκια και τα ψήνουμε σε βαθύ τηγάνι. Τα βγάζουμε από το τηγάνι σε ένα πιάτο αφήνοντας το λίπος τους στο τηγάνι. Μέσα στο τηγάνι βάζουμε τα κρεμμύδια, τα αλατίζουμε και τα τσιγαρίζουμε και μόνο αν χρειάζεται προσθέτουμε ελάχιστο ελαιόλαδο. Όταν καραμελώσουν τα κρεμμύδια μας τα ανακατεύουμε με το μπέικον προσθέτουμε το πιπέρι, την πάπρικα και αν θέλουμε το κύμινο. Αφήνουμε το μείγμα να χλιάνει λίγο. Σε ένα μπωλ χτυπάμε πάρα πολύ καλά τα αυγά, προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και στη συνέχεια τα χτυπάμε προσθέτοντας λίγη λίγη την κρέμα γάλακτος. Στρώνουμε πάνω στη βάση πίτας το μείγμα των κρεμμυδιών και τα περιχύνουμε με το μείγμα των αυγών. Πασπαλίζουμε με λίγη πάπρικα ακόμη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για τρία τέταρτα της ώρας περίπου. Αφήνουμε την κρεμμυδόπιτά μας να σταθεί για πέντε-δέκα λεπτά πριν την κόψουμε.