Τυχαίνει κάποιες φορές και αγοράζουμε κάτι κρεμμύδια που καίνε… από χιλιόμετρο μακρυά! Υπερβολές… εντάξει, αλλά καίνε σαν διάολοι τα άτιμα! Άντε να τα βάλεις σε σαλατούλα. Κι όμως, υπάρχει λύση. Ιδού!
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια μας. Τα βάζουμε σε μια σαλατιέρα (μπωλ ή ό,τι άλλο) και τους ρίχουμε αρκετό αλάτι. Τα σφίγγουμε μέσα στις χούφτες μας (κοινώς τα στουμπίζουμε) ώστε να πάει το αλάτι παντού και να κολλήσει στην σάρκα των κρεμμυδιών. Κατόπιν τα καλύπτουμε με παγωμένο νερό και τα αφήνουμε να μουλιάσουν για τουλάχιστον μισή ώρα. Τέλος, τα ξεπλένουμε καλά και το θαύμα έχει γίνει… τα κρεμμύδια μας πια είναι γλυκά σαν μέλι!
Τώρα είναι έτοιμα να τα απολαύσετε. Ακόμα και σκέτα, με λαδάκι και λεμονάκι, είναι κόλαση (με την καλή έννοια του όρου)!
Το κολπάκι αυτό μας το εκμυστηρεύτηκε ο φίλος Άρης, τον οποίο και ευχαριστούμε πολύ!