100γρ. χυμός πορτοκαλιού
100γρ. βούτυρο
75γρ. ζάχαρη
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
3 αυγά
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το ξύσμα και τη βάζουμε στη φωτιά. Χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά. Μόλις λιώσει το βούτυρο, αδειάζουμε το μείγμα μέσα στο χτυπημένο αυγό. Ανακατεύουμε και το αδειάζουμε πάλι στην κατσαρόλα. Την ξαναβάζουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου δέσει η κρέμα. Αδειάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Tip: Η κρέμα μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για ένα μήνα. Χρησιμοποιήστε την ως συνοδευτικό για μπισκότα, ως επικάλυψη για κέικ κ.λ.π.
Την γαρνιτούρα αυτή μας έστειλε η Λίζα Δ., και την ευχαριστούμε πολύ.