250γρ. κρέμα γάλακτος
150γρ. γάλα φρέσκο
50γρ. ζάχαρη
10γρ. φύλλα ζελατίνης (2 φύλλα των 5γρ.)
1 φλυτζανάκι (30ml) έτοιμος καφές espresso ή φίλτρου ή 1κ.γλ. σκόνη στιγμιαίου καφέ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και την ζάχαρη και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να βράσει. Σε ένα μικρό μπολ μαλακώνουμε τα φύλλα ζελατίνης σε λίγο κρύο νερό. Κατεβάζουμε από την φωτιά το μείγμα του γάλακτος και ρίχνουμε μέσα τα φύλλα ζελατίνης, στραγγισμένα. Προσθέτουμε τον καφέ και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μείγμα για λίγο να δέσει, όχι να πήξει τελείως, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Γεμίζουμε μικρές ατομικές φόρμες, π.χ. για κρέμα καραμελέ. Τις βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσουν για 3 ώρες περίπου. Σερβίρουμε αν θέλουμε με λικέρ καφέ.
Τη συνταγή αυτή μας την έστειλε η Ελένη Μπουσουνάκη, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!