Η συνταγή αυτή είναι του Αρχιμανδρίτη Χριστόδουλου Αγγελόγλου. Δημοσιεύθηκε στην ομάδα “ΔΕΥΤΕ ΑΡΙΣΤΗΣΑΤΕ”!
Μην παραλείψετε να δείτε και το blog του Πατέρα Χριστόδουλου “Βασιλίνος”!
1 λίτρο γάλα αμυγδάλου
350γρ. ζάχαρη
2 βανίλιες
2-3 «δάκρυα» μαστίχας Χίου
80γρ. κορν φλάουρ
Βάζουμε ένα κατσαρολάκι στην εστία της κουζίνας σε μέτρια ένταση. Ρίχνουμε σχεδόν όλο το γάλα αμυγδάλου, τη ζάχαρη, τις βανίλιες και τη μαστίχα Χίου. Κρατάμε λίγο γάλα αμυγδάλου κρύο και λιώνουμε καλά μέσα σ’ αυτό το κορν φλάουρ. Έπειτα το προσθέτουμε κι αυτό και ανακατεύουμε καλά συνεχώς, μέχρι να δέσει η κρέμα μας (ούτε να πήξει πολύ ούτε να είναι αραιή, διότι θα πήξει και αρκετά όταν θα κρυώσει). Μόλις δέσει, την κατεβάζουμε και όπως είναι ζεστή, την προσθέτουμε στα ποτήρια μας και μ’ ένα κουταλάκι την ισιώνουμε. Προσθέτουμε από πάνω φυστίκια Αιγίνης που έχουν ωραίο πράσινο χρώμα, καρύδι, κομματάκια αποξηραμένου βερύκοκου και πασπαλίζουμε με κανέλα Κεϋλάνης. Στη συνέχεια αφήνουμε τα ποτήρια μας σε δροσερό μέρος, ώστε να κρυώσει εντελώς η κρέμα. Εάν βιαζόμαστε, μπορούμε να τα βάλουμε για μία ώρα στο ψυγείο και είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε ένα νηστήσιμο γλυκό «πολυτελείας»! Μπορεί να προσφερθεί και μετά από 3-4 ημέρες, εάν φυλάσσεται σε δροσερό μέρος.
Η συνταγή αυτή είναι του Αρχιμανδρίτη Χριστόδουλου Αγγελόγλου. Δημοσιεύθηκε στην ομάδα “ΔΕΥΤΕ ΑΡΙΣΤΗΣΑΤΕ”!
Μην παραλείψετε να δείτε και το blog του Πατέρα Χριστόδουλου “Βασιλίνος”!