2/3 κούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
1 κούπα ζάχαρη
2 αυγά
2 κρόκους αυγών
85γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
Πλένουμε καλά τα λεμόνια και παίρνουμε το ξύσμα τους. Το ξύσμα που δεν θα χρησιμοποιήσουμε σε αυτή τη συνταγή το βάζουμε σε σακούλα κατάψυξης και το χρησιμοποιούμε στα κέικ και τα γλυκά μας. Σε μπλέντερ χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και τους κρόκους μέχρι να αναμειχθούν καλά. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και αναμειγνύουμε πάλι. Βάζουμε το μείγμα μας σε κατσαρολάκι (ίσως σας παραξενέψει η όψη του αλλά θα βελτιωθεί σε αυτό το βήμα) και σε πολύ χαμηλή φωτιά (ή σε μπεν μαρί) και ανακατεύοντας συνεχώς μαγειρεύουμε μέχρι η κρέμα λεμονιού να αφήνει μια στρώση πάνω στο κουτάλι μας όταν το σηκώνουμε από το μείγμα. Προσοχή, δεν πρέπει να βράσει η κρέμα μας. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε ανακατεύοντας το ξύσμα λεμονιού. Φυλάμε την κρέμα λεμονιού σε βάζο σκεπάζοντας το πάνω μέρος της με διαφανή μεμβράνη για να μην κάνει πέτσα. Την χρησιμοποιούμε για να δώσει γεύση και άρωμα σε κέικ και κρέπες με λεμόνι.