6 αυγά
6 κουταλιές ζάχαρη
1000ml κρύο γάλα
1 κουταλάκι βανίλια
Σιρόπι καραμέλας
Χτυπώ ελαφρά τα αυγά και τη ζάχαρη και ρίχνω σιγά σιγά το γάλα ανακατεύοντας και τη βανίλια. Σε πυρίμαχο σκεύος το οποίο βάζω μέσα σε μπεν μαρί στρώνω την καραμέλα και ρίχνω το μίγμα. Μαζί με το μπεν μαρί το βάζω στο φούρνο (προσέξτε η κατσαρόλα του μπεν μαρί να μην έχει πλαστικό χερούλι, απλά να είναι ένα ταψάκι μέχρι τη μέση με νερό λίγο μεγαλύτερο απ το πυρίμαχο σκεύος) και ψήνω σε μέτριο φούρνο 1 ώρα. Το αφήνω να κρυώσει, το ξεφορμάρω και το βάζω στο ψυγείο.
Τη συνταγή αυτή μας την έστειλε η Μαρία Παρασκευά, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!