1 λίτρο γάλα
8 κουτ. σούπας σιμιγδάλι
4 κουτ. σούπας ζάχαρη κρυσταλλική
3 κουτ. σούπας μίγμα για ρόφημα σοκολάτας ή κακάο
Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, τη ζάχαρη και το μίγμα για ρόφημα σοκολάτας ή το κακάο. Ανάβουμε το μάτι της κουζίνας στα 2/3 της δύναμης του και ανακατεύουμε καλά. Δοκιμάζουμε το μίγμα για να δούμε πόσο γλυκό είναι (αν επιλέξετε να ρίξετε κακάο πιθανότατα να χρειαστεί κι άλλη ζάχαρη) και προσθέτουμε όσο ζάχαρη επιπλέον χρειάζεται για να το φέρουμε στα γούστα μας. Όταν χλιάνει ρίχνουμε και το σιμιγδάλι και αρχίζουμε να ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα μας. Αποσύρουμε από τη φωτιά, μοιράζουμε σε πιατάκια ή μπωλάκια και μόλις κρυώσει τα βάζουμε στο ψυγείο.