Υλικά:
500γρ. μέλι θυμαρίσιο
150γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Ξύσμα από 1 λεμόνι ή πορτοκάλι
Χυμός από 1 λεμόνι ή πορτοκάλι
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε ελαφρώς το μέλι έως ότου η θερμοκρασία φτάσει στους 49 βαθμούς (να είναι ελαφρώς ζεστό στο δάχτυλο μας). Προσθέτουμε το βούτυρο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα και γεμίζουμε βάζα.
Το ψωμί με βούτυρο και μέλι έχει την γκουρμέ εκδοχή του!
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Λίζα Δ., και την ευχαριστούμε πολύ.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.