1 κιλό ποντίκι μοσχάρι
1 – 2 φλιτζάνια ρύζι γλασσέ ή καρολίνα
1/2 ματσάκι σέλινο
3 καρότα
2 κρεμμύδια ξερά μεγάλα
2 πατάτες
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα καρότα σε ροδέλες, τα κρεμμύδια και τις πατάτες σε κυβάκια και το σέλινο το ψιλοκόβουμε. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε καλά το κρέας σε μπόλικο νερό. Κατά τη διάρκεια του βρασμού αφαιρούμε τον αφρό που δημιουργείται. Αυτό γίνεται πιο σωστά και πιο εύκολα αν με το που ξεκινήσει για τα καλά ο βρασμός, χαμηλώσουμε τη φωτιά. Όταν ξαφρίσουμε το κρέας και έχει ήδη μισομαγειρευτεί, ρίχνουμε μέσα τα λαχανικά μας, το ρύζι, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο. Συνεχίζουμε το βρασμό μέχρι να γίνει και το ρύζι και η σούπα μας είναι έτοιμη!