1 κιλό μοσχάρι με κόκκαλο
4 καρότα (τα 2 κομμένα σε φέτες)
1 ολόκληρο μεγάλο σέλινο με ρίζα
1 κόκκινη πιπεριά
6 μεγάλες πατάτες (κομμένες σε κύβους)
1 ξερό κρεμμύδι μεγάλο
1 σκελίδα σκόρδο
2 ώριμες ντομάτες
5 πράσα (τα 3 κομμένα σε φέτες)
Σπυριά πιπεριού
Μπούκοβο (προαιρετικά)
Αλάτι
Πιπέρι
Παρθένο ελαιόλαδο
Σε μια χύτρα βράζουμε με νερό ως την μέση το κρέας για μισή ώρα. Στραγγίζουμε το νερό για να μην υπάρχουν κόκαλα και κόβουμε σε χοντρά κομμάτια το κρέας. Αλέθουμε στο μπλέντερ τις ντομάτες, τα δύο από τα πέντε πράσα, το σκόρδο, το κρεμμύδι, την κόκκινη πιπεριά, όλο το σέλινο και τα δύο από τα τέσσερα καρότα. Ρίχνουμε όλα τα υλικά μας, εκτός από το κρέας στο ζωμό από το κρέας και προσθέτουμε νερό σχεδόν μέχρι το στόμιο της χύτρας. Χωρίς το καπάκι χρησιμοποιώντας την σαν απλή κατσαρόλα τα βράζουμε για μισή ώρα περίπου. Δέκα λεπτά πριν το τέλος ρίχνουμε τα κομμάτια κρεατής. Πεντανόστιμη!
Τη συνταγή αυτή μας την έστειλε η μαμά Παρασκευή, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!