1 πακέτο φύλλα κρούστας
2 κιλά μοσχάρι χωρίς κόκαλα
1 1/2 φλυτζάνι τραχανά γλυκό
4 – 5 κρεμμύδια ξερά
1/2 φλυτζάνι βιτάμ
1 κουταλάκι κανέλα
1 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
1 1/2 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι πάπρικα
1 κουταλάκι πιπέρι
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια μας. Κόβουμε το μοσχαράκι σε μικρά κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το βιτάμ και σε αυτό τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και το κρέας μας. Προσθέτουμε αρκετό νερό (να καλύψει το κρέας), τα αρτύματα όλα και το βράζουμε μέχρι να μαλακώσει. Κατόπιν ρίχνουμε μέσα τον τραχανά και συνεχίζουμε το βράσιμο για κάνα τέταρτο, προσέχοντας να μην στεγνώσει τελείως η γέμιση μας (αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό).
Βουτυρώνουμε ένα ταψί και το στρώνουμε με τα μισά φύλλα μας, βουτυρώνοντας τα και ανάμεσα. Ρίχνουμε την γέμιση και την απλώνουμε ομοιόμορφα. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, επίσης βουτυρωμένα ανάμεσα τους. Βουτυρώνουμε το πάνω φύλλο, κατόπιν κόβουμε σε κομμάτια και ψήνουμε στους 175 βαθμούς έως ότου ροδίσει καλά η κρεατόπιτα μας. Καλή όρεξη!