4 φύλλα σφολιάτας
350γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 χωριάτικο λουκάνικο
2 καρότα
1 λεπτό πράσο
1 κολοκυθάκι
1 ξερό κρεμμύδι
2-4 σκελίδες σκόρδο
4 κουταλιές σάλτσα μπάρμπεκιου
2 αυγά
Λίγη πασάτα ντομάτας
Δυόσμο
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
2 κουταλιές σιμιγδάλι (προαιρετικά)
Καθαρίζουμε τα καρότα, το πράσο, το κολοκυθάκι (εάν λόγω εποχής δεν υπάρχει το ένα ή το άλλο αντικαθιστούμε με ίση ποσότητα μόνο από το ένα), το σκόρδο και το κρεμμύδι. Ψιλοκόβουμε τα πάντα εκτός από το σκόρδο που το πολτοποιούμε. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο να κάψει και μέσα τσιγαρίζουμε καλά τον κιμά. Βγάζουμε από το λουκάνικο το εξωτερικό του περίβλημα και το προσθέτουμε κι αυτό στην κατσαρόλα λιώνοντάς το ώστε να γίνει ένα με τον κιμά. Στη συνέχεια προσθέτουμε μπόλικο δυόσμο, αλάτι, πιπέρι, τα λαχανικά μας και την σάλτσα μπάρμπεκιου με την πασάτα ντομάτας. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τη γέμιση για τα πιτάκια μας να γίνει σε μέτρια φωτιά με σκεπασμένη κατσαρόλα. Όταν κοντεύει να γίνει, ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα, ανεβάζουμε την θερμοκρασία και ανακατεύουμε τακτικά μέχρι να στεγνώσει ο κιμάς μας. Τον αφήνουμε να χλιάνει λίγο.
Σε ένα μπωλάκι χτυπάμε το ένα αυγό με λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι. Ελέγχουμε τον κιμά και εάν έχει υγρά του τα αφαιρούμε. Εάν έχει πολύ λίγα προσθέτουμε δύο κουταλιές σιμιγδάλι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε στον κιμά το αυγό και ξανανακατεύουμε. Μοιράζουμε τα φύλλα σφολιάτας ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να έχουν τα πιτάκια μας, τους βάζουμε στο κέντρο γέμιση και βρέχοντας απαλά τα δάχτυλά μας νοτίζουμε την περιοχή που θα κλείσουν. Πιέζουμε με πιρούνι ή με τα δάχτυλα και κλείνουμε τις κρεατομπουκίτσες. Τις αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Αν θέλουμε χτυπάμε το αυγό που περίσσεψε με λίγο νερό και αλείφουμε το πάνω μέρος τους. Κάνουμε μια μικρή τρυπούλα στο κέντρο τους με την μύτη του μαχαιριού. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.