1 κιλό κρέας μοσχαρίσιο
4 κυδώνια μεγάλα
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 αυγό
1 λεμόνι
Λίγο κορν φλάουρ
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Πλένουμε το κρέας και το κόβουμε σε μερίδες. Αλείφουμε το κρέας με αλατοπίπερο και το τσιγαρίζουμε σε μία κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Κατόπιν προσθέτουμε νερό και το αφήνουμε να βράσει καλά. Καθαρίζουμε τα κυδώνια και τα κόβουμε σε κομμάτια. Προσθέτουμε τα κυδώνια στη κατσαρόλα με το κρέας μαζί με τη ζάχαρη και λίγο νερό αν χρειάζεται. Όταν το φαγητό μας ψηθεί, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Σε ένα μπωλ διαλύουμε 2 κουταλάκια κορν φλάουρ στο χυμό του λεμονιού και χτυπώντας τα με ένα πιρούνι προσθέτουμε το αυγό. Όταν αναμειχθούν εντελώς, με μια κουτάλα ρίχνουμε σιγά σιγά ζωμό από την κατσαρόλα στο μπωλ, έως ότου αυτό γεμίσει. Μετά ρίχνουμε το περιεχόμενο του μπωλ στην κατσαρόλα, ανακινώντας την δεξιά αριστερά με τα χέρια και την ανεβάζουμε πάλι στη φωτιά για 3 λεπτά να πάρει μια βράση.