3 κούπες αλεύρι και αρκετό ακόμη για το πασπάλισμα
4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλάκια ζάχαρη
2 κουταλάκια αλάτι
Σουσάμι, παπαρουνόσπορο, αλάτι χοντρό, μαραθόσπορο, πάπρικα (ή ό,τι άλλο που προτιμούμε)
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τις 3 κούπες αλεύρι με τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και 1 κούπα νερό και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι μέχρι η ζύμη μας να γίνει μαλακή και κολλώδης (ανάλογα με το αλεύρι που χρησιμοποιούμε, αν στο μπωλ έχει μείνει πολύ αλεύρι ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά νερό ή αντιθέτως εάν είναι υπερβολικά νερουλή προσθέτουμε αλεύρι).
Πασπαλίζουμε με το επιπλέον αλεύρι την επιφάνεια εργασίας μας και μοιράζουμε τη ζύμη μας στη μέση. Ανοίγουμε μέτριο φύλλο (περίπου 3 χιλιοστά) με τη βοήθεια πλάστη (και ένα μπουκάλι μας κάνει, αν δεν έχουμε πλάστη 😉 ). Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για πέντε λεπτάκια και την ανοίγουμε λίγο περισσότερο.
Απλώνουμε το φύλλο πάνω σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και το ψεκάζουμε ελαφρά με νερό. Σε ένα μικρό μπολάκι αναμειγνύουμε τα μπαχαρικά-μυρωδικά μας και πασπαλίζουμε το φύλλο με τη μισή τους ποσότητα. Με κοφτερό μαχαίρι ή το εργαλείο της πίτσας κόβουμε κομματάκια το φύλλο. Εάν θέλουμε να μην μας φουσκώσουν τα πατάμε με ένα πιρούνι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230 βαθμούς για ένα τέταρτο της ώρας περίπου μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα οι άκρες τους. Επαναλαμβάνουμε και για την υπόλοιπη ζύμη και απολαμβάνουμε τραγανά σπιτικά κρακεράκια.
Εάν μείνουν, (πράγμα απίθανο γιατί είναι πεντανόστιμα) τα φυλάσσουμε σε πλαστική σακούλα τροφίμων με ζιπ αφαιρώντας όσο περισσότερο αέρα γίνεται.