3 κούπες αλεύρι και αρκετό ακόμα για πασπάλισμα
1 1/2 κούπα παρμεζάνα τριμμένη ή άλλο σκληρό κίτρινο τυρί
4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλάκια ζάχαρη
1-2 κουταλάκια αλάτι (ανάλογα με την αλατότητα του τυριού)
Σουσάμι (προαιρετικά)
Στο μπλέντερ ανακατεύουμε μέρος του αλευριού με το τυρί να γίνει σαν σιμιγδάλι χοντρό. Το αδειάζουμε σε ένα μπωλ και το αναμειγνύουμε με το υπόλοιπο αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και μία κούπα νερό και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι. Όταν πάρει όλο το αλεύρι (αν χρειαστεί προσθέτουμε μια κουταλιά νερό) το αφήνουμε να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά. Πασπαλίζουμε με το επιπλέον αλεύρι την επιφάνεια εργασίας μας και τοποθετούμε πάνω του την ζύμη μας. Χωρίζουμε την ζύμη μας στα δύο. Ανοίγουμε με πλάστη (ή μπουκάλι) ένα χοντρούτσικο φύλλο (με τη μισή ζύμη) και το αφήνουμε για πέντε λεπτά να ξεκουραστεί. Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι ακόμη και το ανοίγουμε λίγο ακόμη (περίπου 3 χιλιοστά πάχος). Κόβουμε καρδούλες με κουπ πατ, τις απλώνουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 230 βαθμούς. Πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι και φουρνίζουμε για ένα περίπου τεταρτάκι, ίσα μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα στις άκρες τους. Ξεφουρνίζουμε και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία για την υπόλοιπη ζύμη (Ή ετοιμάζουμε την υπόλοιπη ζύμη ενώ η πρώτη ψήνεται, μα θέλει προσοχή μη μας αρπάξουν).