130γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη
300γρ. σκληρό κίτρινο τυρί (τριμμένο)
3 κουταλιές παρμεζάνα
4 κουταλιές κρύο βούτυρο
3 κουταλιές κρύο γάλα
Ελάχιστο αλάτι (προαιρετικά)
Σε ένα μπλέντερ βάζουμε το αλεύρι χωρίς γλουτένη, το τριμμένο κίτρινο τυρί, την παρμεζάνα και ελάχιστο αλάτι. Δουλεύουμε το μείγμα μας μέχρι να γίνει ψίχουλα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρύο βούτυρο και το δουλεύουμε μέχρι το μείγμα μας να γίνει μεγάλα ψίχουλα. Προσθέτουμε και το κρύο γάλα και δουλεύουμε πάλι το μείγμα μας. Βγάζουμε τη ζύμη από το μπλέντερ και τη δουλεύουμε με τα χέρια μας πάνω σε επιφάνεια εργασίας. Τυλίγουμε την ζύμη μας με διαφανή μεμβράνη και την αφήνουμε να σταθεί για τουλάχιστον μισή ώρα.
Απλώνουμε την ζύμη μας με πλάστη πάνω στην επιφάνεια εργασίας και κόβουμε με πολύ μικρό κουπ πατ ή κόβουμε με μαχαίρι τετραγωνάκια ζύμης και τα αραδιάζουμε πάνω σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Εάν έχουμε κόψει με κουπ πατ συγκεντρώνουμε τη ζύμη και την ξαναστρώνουμε, κόβουμε με κουπ πατ μέχρι να εξαντληθεί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 15 περίπου λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά τα κρακεράκια μας. Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς πριν τα απολαύσουμε.