4-5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι βανίλια
2 κούπες βούτυρο γάλακτος
1/2 κούπας ζάχαρη
2 αυγά (μόνο τους κρόκους)
Λίγη μαστίχα
Ανθόνερο
1/2 κιλό ζάχαρη άχνη
Αναμειγνύουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη βανίλια και το μπέικιν πάουντερ και μετά το κοσκινίζουμε. Στο μίξερ χτυπάμε καλά το βούτυρο με την ζάχαρη και τη μαστίχα έως ότου ασπρίσουν και φουσκώσουν. Ρίχνουμε έναν έναν τους κρόκους των αυγών και στη συνέχεια το αλεύρι χτυπώντας τα μέχρι να γίνει η ζύμη μας αφράτη. Προσθέτουμε αν χρειαστεί λίγο αλεύρι έτσι ώστε να μην κολλά στα χέρια μας η ζύμη. Πλάθουμε με το χέρι τους κουραμπιέδες σε μισοφέγγαρα ή στρογγυλά ή κόβουμε με κουπ πατ γιορτινά σχέδια. Σε ταψί στρώνουμε (για την ευκολία μας) άκαυστο αντικολλητικό χαρτί και τους βάζουμε ώστε να έχουν απόσταση μεταξύ τους. Ψήνουμε για μισή ώρα στους 175 βαθμούς. Όταν ροδίσουν τους βγάζουμε από τον φούρνο και έτσι όπως είναι ζεστοί τους ραντίζουμε με ανθόνερο και τους βουτάμε στην άχνη ζάχαρη.