1 1/2 κιλό αλεύρι
3/4 κιλού φρέσκο βούτυρο γάλακτος
2 αυγά
3/4 κιλού αμύγδαλα
2 βανίλιες
2 κουταλιές γεμάτες μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζανάκι του καφέ ούζο
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
Ανθόνερο
Ζάχαρη άχνη
Καβουρδίζουμε σε τηγάνι, χωρίς λάδι, τα αμύγδαλα και τα αφήνουμε ολόκληρα ή τα κόβουμε στη μέση. Σε ένα μπωλ χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο και το ένα φλιτζάνι ζάχαρης άχνης έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν. Στη συνέχεια και συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε τα αυγά, το ούζο, το μπέικιν πάουντερ, τις βανίλιες και το αλεύρι. Όταν σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη, προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ζυμώνουμε καλά με τα χέρια έως ότου αναμειχθούν καλά τα αμύγδαλα μέσα στη ζύμη. Στη συνέχεια πλάθουμε τους κουραμπιέδες μας σε ότι σχήμα θέλουμε (αρκεί να είναι ομοιόμορφοι) και τους τοποθετούμε σε ταψί πάνω σε άκαυστη αντικολλητική κόλλα. Τους ψήνουμε στους 175 βαθμούς έως ότου ροδίσουν. Μόλις ψηθούν και τους βγάλουμε από το φούρνο, αμέσως τους ραντίζουμε με ανθόνερο, τους «βουτάμε» σε ένα μπωλ με ζάχαρη άχνη και αφού τους βάλουμε σε ένα δίσκο τους πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη ζάχαρη.