Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!
4 φλυτζάνες βούτυρο γάλακτος
2 φλυτζανάκια του καφέ ζάχαρη άχνη
1 κρασοπότηρο κονιάκ
Βανίλιες
Λίγη κανέλλα
3 φλυτζάνες αμύγδαλα καβουρδισμένα
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Υλικά γα το τέλος:
Ανθόνερο
Ζάχαρη άχνη
Βγάζουμε 2 ώρες πριν φτιάξουμε τη συνταγή μας το βούτυρο από το ψυγείο, για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Σε ένα αντικολλητικά τηγάνι ρίχνουμε τα αμύγδαλα ασπρισμένα και τα καβουρδίζουμε.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μαζί με την ζάχαρη για τουλάχιστον 20 λεπτά της ώρας. Ρίχνουμε σε μεγάλη λεκάνη το χτυπημένο με την ζάχαρη βούτυρο και προσθέτουμε το κονιάκ, την κανέλα και τις βανίλιες. Ανακατεύουμε με μαρίζ καλά, για να ενωθούν τα υλικά μας, και αρχίζουμε λίγο λίγο να προσθέτουμε το αλεύρι ζυμώνοντας από ένα σημείο και μετά με το χέρι (όπως φαίνεται στο βίντεο). Τέλος προσθέτουμε τα αμύγδαλα και συνεχίζουμε το ζύμωμα. Πλάθουμε τους κουραμπιέδες μας και τους αραδιάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 40-45 λεπτά.
Όταν ψηθούν τους αφήνουμε να κρυώσουν, τους ραντίζουμε με ανθόνερο και τους πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!