3/4 κιλού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
550γρ. βούτυρο μαγειρικής
100γρ. άχνη ζάχαρη
1 κούπα αμύγδαλα
2 κρόκους αυγών
1 δάχτυλο κονιάκ
Λίγη τριμμένη μαστίχα
Λουκούμια με γεύση μαστίχα
Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
Καβουρδίζουμε (ξεφλουδισμένα ή όχι) τα αμύγδαλα (ανάλογα με το πως τα προτιμάμε) και τα χοντροκόβουμε. Σε ένα μπωλ χτυπάμε καλά το βούτυρο να ζεσταθεί και να αφρατέψει και στη συνέχεια προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη, τους κρόκους αυγών, το κονιάκ και την μαστίχα. Ρίχνουμε και το αλεύρι και ζυμώνουμε το μείγμα μας προσθέτοντας τα αμύγδαλα. Τινάζουμε τα λουκούμια μαστίχας από την πολλή ζάχαρη τους και τα κόβουμε σε κομματάκια. Πλάθουμε μπαλάκια με τη ζύμη των κουραμπιέδων και τους γεμίζουμε με λουκούμι κλείνοντας πάλι την ζύμη ώστε να μείνουν τα κομμάτια του λουκουμιού στο μέσο τους και τα πλαταίνουμε ελαφρά. Αραδιάζουμε τους γεμιστούς κουραμπιέδες μας σε αντικολλητικό χαρτί και τους ψήνουμε στους 175 βαθμούς για τρία τέταρτα της ώρας περίπου, μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Τους βάζουμε στην άχνη ζάχαρη, τους στρώνουμε πρόχειρα σε μια αντικολλητική και μόλις κρυώσουν λίγο τους ξαναπερνάμε από την άχνη ζάχαρη. Είναι καταπληκτική συνταγή με υπέροχο άρωμα μαστίχας.