1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κιλό βούτυρο αγελάδος ή 2 πακέτα Φλώρα
2 κουταλιές ζάχαρη
4 κουταλιές γάλα εβαπορέ
2 κρόκους αυγού
2-3 βανίλιες
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 τσιμπιά αλάτι
Ζάχαρη άχνη (για το πασπάλισμα)
Λιώνω το βούτυρο και όταν κρυώσει λίγο ρίχνω τη ζάχαρη, τους κρόκους αυγών, το γάλα και ανακατεύω καλά. Κοσκινίζω το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τις βανίλιες, και το προσθέτω λίγο λίγο στο μείγμα με το βούτυρο. Ζυμώνω να γίνει σφιχτή και τριφτή η ζύμη και μετά πλάθω τους κουραμπιέδες. Στρώνω ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και απλώνω τους κουραμπιέδες πάνω του. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στη μεσαία σχάρα, στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου (ανάλογα με τον φούρνο) μέχρι να ροδίσουν ελαφρά (να μην καούν όμως ή ξεροψηθούν). Τέλος, όπως είναι ζεστοί τους πασπαλίζω με μπόλικη άχνη με το σουρωτήρι και τους διατηρώ σε κουτί αφού κρυώσουν καλά.
Τη συνταγή αυτή μας την έστειλε η Ξένια Τεκτονίδου, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!