1 κουνουπίδι
1 ντοματάκι ή πασάτα ντομάτας
3 – 4 καρότα
Λίγο σέλινο
3 κρεμμύδια ξερά
Καπνιστή πάπρικα
Μπαχάρι
2 φύλλα δάφνης
2 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά)
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Πλένουμε το κουνουπίδι και το αφήνουμε να στραγγίξει. Το γυρίζουμε με το κοτσάνι προς τα πάνω και το κόβουμε σε μπουκετάκια. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια σε κυβάκια και το ίδιο κάνουμε και στα καρότα. Ψιλοκόβουμε το σέλινο.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο να ζεσταθεί και μέσα του σοτάρουμε τα σκόρδα χωρίς το φύτρο τους, κομμένα στα δύο. Μόλις πάρουν λίγο χρώμα τα αφαιρούμε και προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Ρίχνουμε αλάτι και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για δέκα λεπτά περίπου.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ντοματάκι, λίγο ακόμη ελαιόλαδο, λίγο νερό, τα καρότα, το σέλινο, το μπαχάρι, την πάπρικα, το πιπέρι και τα φύλλα δάφνης. Ανακατεύουμε και βράζουμε για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε και το κουνουπίδι, ανακατεύουμε ξανά, και αφήνουμε να μαγειρευτεί το κοκκινιστό κουνουπίδι σε καπακωμένη κατσαρόλα και χαμηλή φωτιά. Σε λίγα λεπτά είναι έτοιμο να το απολαύσετε!