1 μέτριο κουνέλι
1 κιλό ασκολύμπρους
700 γρ. πράσα
200 γρ. καυκαλήθρες
1 ματσάκι μάραθο
Κρασί
Χυμός λεμονιού
2 αυγά
1 ποτήρι ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Τεμαχίζουμε το κουνέλι, το τσιγαρίζουμε σε ελαιόλαδο και το σβήνουμε με κρασί. Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό, τους ασκολύμπρους καθαρισμένους και κομμένους και έπειτα από 5 λεπτά τα πράσα και σε λίγο τις καυκαλήθρες. Μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά. Όταν ψηθεί, κάνουμε ένα αυγολέμονο με ζουμί από το φαγητό, το ρίχνουμε στη κατσαρόλα και σβήνουμε τη φωτιά.
Σημ: Τους ασκολύμπρους τους λέμε αλλιώς και γούλες ή σκόλια ή ασκολίμπρια. Τις καυκαλήθρες τις λέμε και αγριοκουτσουνάδες.
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Βιβή Καλαϊτζάκη και την ευχαριστούμε πολύ.
Γνωρίστε την ταβέρνα της Βιβής, «Βεγγέρα», κάνοντας κλικ εδώ!