1 κουνέλι (2 κιλά περίπου) κομμένο σε μερίδες
2 μεγάλες ντομάτες
4-5 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
Λίγο κρασί
5-6 γαρίφαλα
Ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι
Υλικά για το μαρινάρισμα:
Κρασί τόσο όσο να καλυφθεί το κουνέλι
Λίγο λάδι
Πιπέρι σε κόκκους
Δεντρολίβανο
Δάφνη
Ό,τι άλλο μυρωδικό θέλουμε
Υλικά για τον πουρέ (για 4 άτομα):
8 μέτριες πατάτες πλυμένες και καθαρισμένες
Ανάλογο βούτυρο αγνό
Πιπέρι άσπρο
Μοσχοκάρυδο τριμμένο
Γάλα
Πρώτα ετοιμάζουμε τη μαρινάδα: Πλένουμε και τοποθετούμε το τεμαχισμένο κουνέλι σε μία λεκάνη από βραδύς. Ρίχνουμε όλα τα υλικά για το μαρινάρισμα και αφήνουμε το κουνέλι στο ψυγείο να μαριναριστεί, όλο το βράδυ. Ενδιάμεσα, το γυρίζουμε μερικές φορές.
Στραγγίζουμε το κουνέλι, το αλατοπιπερώνουμε και το πασπαλίζουμε με ρίγανη. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και όταν κάψει, ρίχνουμε τα κομμάτια του κουνελιού στο καυτό λάδι και τα ροδίζουμε απ’ όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα σκόρδα και τα γαρίφαλα και τα γυρίζουμε για λίγο στην κατσαρόλα. Σβήνουμε με το κρασί, και μετά από λίγο προσθέτουμε τις ντομάτες λιωμένες στο μούλτι και αφήνουμε το φαγητό να βράσει μέχρι να πήξει η σάλτσα του. Αν χρειαστεί ρίχνουμε και λίγο νερό. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό με τον πουρέ.
Ετοιμάζουμε τον πουρέ ως εξής: Βράζουμε τις πατάτες, τις στραγγίζουμε και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα σχετικά πηχτό.
Την συνταγή αυτή μας την έστειλε η Εύη Λεοντίου, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!