1 κιλό αλεύρι
2 κύβους μαγιά νωπή (84γρ.)
2 κουταλιές ζάχαρη
1/2 κουταλιά αλάτι
Λίγο ελαιόλαδο
3 κούπες νερό (750ml)
Μπόλικο σουσάμι
Ζεσταίνουμε το νερό μας να έρθει σε θερμοκρασία 40 βαθμών. Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και στο κέντρο του κάνουμε μια λακουβίτσα ρίχνουμε το αλάτι και λίγο ελαιόλαδο ανακατεύοντας τα λιγάκι. Σε ένα μπωλάκι βάζουμε λίγο νερό και εκεί μέσα διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς στο αλεύρι και ξεκινάμε να ανακατεύουμε προσθέτοντας σταδιακά το υπόλοιπο νερό. Για αναλυτικές οδηγίες κάντε κλικ εδώ! Αφήνουμε το ζυμάρι μας να φουσκώσει για μιάμιση περίπου ώρα. Στη συνέχεια κόβουμε ισομεγέθη κομμάτια τη ζύμη μας ανάλογα με το πόσα κουλούρια Θεσσαλονίκης θέλουμε να φτιάξουμε. Τα πλάθουμε με τα χέρια μας να γίνουν μπαστούνια και τα βουτάμε σε ένα βαθύ σκεύος με σουσάμι. Βρέχουμε ελαφρά τα δάχτυλά μας με νερό και νωτίζουμε τις δύο άκρες του μπαστουνιού που θέλουμε να κολλήσουν μεταξύ τους. Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για μισή ώρα περίπου. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή περίπου ώρα μέχρι να ροδίσουν.