7 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι ζάχαρη και λίγο ακόμα
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1/2 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
1 1/2 φλιτζάνι φρέσκο βούτυρο
1 κουταλάκι μαστίχα
3 κρόκους αυγών
1 αυγό
1 κουταλιά κοφτή σόδα
Με το μίξερ χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να πάρουμε ένα αφράτο μείγμα. Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε τους 3 κρόκους αυγών, τη μαστίχα κοπανισμένη, και το γάλα. Κατόπιν προσθέτουμε κοσκινίζοντας το αλεύρι στο οποίο έχουμε προηγουμένως ανακατέψει το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα. Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια ομοιογενή σφιχτή ζύμη. Πλάθουμε τα κουλουράκια σε σχέδια που θέλουμε ή σε σχήμα Φ όπως είναι το παραδοσιακό σμυρνέικο κουλούρι. Τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα αλείφουμε με το ένα αυγό που έχουμε χτυπήσει καλά. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς έως ότου πάρουν χρώμα.