1 ποτήρι λάδι
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
1 ποτήρι ζάχαρη
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. του γλυκού σόδα
3 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουτ. του γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
1/2 κουτ. του γλυκού κανέλλα τριμμένη
Ξύσμα λεμονιού – πορτοκαλιού
Σουσάμι προαιρετικά για την επιφάνεια των κουλουριών
Αναμιγνύουμε όλα τα υγρά και λιώνουμε μέσα εκεί την ζάχαρη. Κατόπιν προσθέτουμε όλα τα υλικά και τα ζυμώνουμε μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά μαζί και να έχουμε μια μαλακή ζύμη. Την αφήνουμε να "ξεκουραστεί" για μια περίπου ώρα και κατόπιν πλάθουμε τα κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλουμε. Πριν τα τοποθετήσουμε στο ταψί μπορούμε να τα περνάμε από το σουσάμι ώστε αυτό να κολλά στην επιφάνεια τους. Ψήνουμε σε φούρνο 200 βαθμών για περίπου 20 λεπτά.
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Χριστίνα Ν., και την ευχαριστούμε πολύ.