Υλικά:
1 ποτήρι λάδι
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
2 κουταλάκια μπέικιν
1 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
1250γρ. αλεύρι
1 κουταλάκι σόδα
1 κουταλάκι κανέλα
Εκτέλεση:
Χτυπάτε καλά το λάδι με τη ζάχαρη. Προσθέτετε το χυμό του πορτοκαλιού, τη σόδα διαλυμένη στο κονιάκ και τέλος το αλεύρι σιγά σιγά. Ζυμώνετε καλά το υλικά. Πλάθετε τη ζύμη σε κουλουράκια και τα βάζετε σε ελαφριά λαδωμένο ταψί και τα ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά περίπου.
Την συνταγή αυτή μας την έστειλε η Καρολάιν, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.