1 κύβο μαγιά
1 ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι
3 βανίλιες
3 κουταλιές της σούπας ταχίνι
1 ποτήρι ζάχαρη
1 φαρίνα απ
Προαιρετικά:
1 μερέντα
1 μαρμελάδα
Σε ένα μπωλ ρίχνουμε 1 κυβάκι μαγιά με χλιαρό νερό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί. Ύστερα ρίχνουμε 1 ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι, τις 3 βανίλιες, 3 κουταλιές ταχίνι και ένα ποτήρι ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Ύστερα ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να πετύχουμε μια εύπλαστη ζύμη για κουλουράκια.
Μετά πλάθουμε στρογγυλά κουλουράκια και σε ταψί που έχουμε αλευρώσει τα τοποθετούμε. Τα βάζουμε στο φούρνο στους 200 για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν. Μόλις είναι έτοιμα τα βγάζουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν και ύστερα τα κόβουμε στη μέση και τα γεμίζουμε με μαρμελάδα, μερέντα ή ότι άλλο θέλουμε.
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Ευγενία Αρώνη και την ευχαριστούμε πολύ.