Υλικά:
4 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κούπα κρέμα γάλακτος
1 κούπα σόδα (υγρή)
1-2 κούπες τυρί τριμμένο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και κάνουμε μια λακουβίτσα στο κέντρο του. Εκεί ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, την κρέμα γάλακτος, τη σόδα και το τυρί και ζυμώνουμε λίγο μέχρι να γίνει το μείγμα μας ζύμη. Προσοχή δεν πρέπει να την κουράσουμε γιατί θα σκληρήνει. Φτιάχνουμε κουλουράκια με κουπ πατ ή φτιάχνουμε μπαλίτσες και ψήνουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί, σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς, για ένα τέταρτο της ώρας περίπου, μέχρι να χρυσίσουν.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.