1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1 1/2 κούπα σουσάμι
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
3/4 κούπας κόκκινο κρασί
1 κούπα ελαιόλαδο
1 κουταλιά κανέλα
1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο
1 κουταλάκι σόδα
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το σουσάμι, το κρασί, το ελαιόλαδο, την κανέλα και το γαρύφαλλο. Προσθέτουμε το μισό αλεύρι και ανακατεύουμε ξανά. Κρατάμε την κούπα με τον χυμό πάνω από την λεκάνη μας και μέσα της διαλύουμε την σόδα ανακατεύοντας και αφήνοντας να πέφτει μέσα στη λεκάνη ο αφρός. Τέλος αδειάζουμε όσο χυμό έχει μείνει στην κούπα και προσθέτουμε σταδιακά συνεχίζοντας το ζύμωμα το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι να πάρουμε μια εύπλαστη ζύμη. Πλάθουμε τα σουσαμο-κουλουράκια μας και τα ψήνουμε στους 175 βαθμούς μισή περίπου ώρα.