2 φάριν απ
3/4 κούπας ζάχαρη
3/4 κούπας βούτυρο γάλακτος
6 αυγά
2 κουταλάκια αμμωνία
5 κουταλιές γάλα
1 κουταλάκι μαστίχα κοπανισμένη
Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου γίνει ένα αφράτο μείγμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα 5 αυγά και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Σε ένα ποτηράκι διαλύουμε την αμμωνία στο χλιαρό γάλα κρατώντας το ποτήρι πάνω από το μπωλ του μίξερ γιατί καθώς διαλύουμε την αμμωνία φουσκώνει και χύνεται από το ποτήρι. Ρίχνουμε μέσα το υπόλοιπο υγρό καθώς και τη μαστίχα. Τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι η ζύμη μας να γίνει λεία και αφράτη. Σε ένα ταψί στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και πάνω του βάζουμε τα κουλουράκια που έχουμε πλάσει. Χτυπάμε το κρόκο του 6ου αυγού και με αυτόν αλείφουμε τα κουλούρια από πάνω. Τα ψήνουμε στους 175 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.