2 + 1 κούπες αμύγδαλα αλεσμένα
3 κούπες φάριν – απ
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1 1/2 κούπα βούτυρο φρέσκο ή βιτάμ
1 κούπα νισεστέ
1 κουταλιά ξύσμα λεμονιού
2 αυγά
1 κρόκο αυγού για το άλειμμα
Σε ένα μπωλ αναμιγνύουμε το φαρινάπ με το νισεστέ. Σε ένα άλλο μπωλ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει και να γίνει πιο ανοιχτό το χρώμα του. Ρίχνουμε τα αυγά μέσα στο βούτυρο που έχει αφρατέψει. Σιγά – σιγά προσθέτουμε το περιεχόμενο από το πρώτο μπωλ στο δεύτερο, και ζυμώνουμε καλά με τα χέρια μας. Στο τέλος προσθέτουμε τις δύο κούπες αλεσμένα αμύγδαλα και πλάθουμε τα κουλουράκια (στρογγυλά ή στενόμακρα). Τα αλείφουμε με το κρόκο του αυγού και τα πασπαλίζουμε με τη 1 κούπα αλεσμένα αμύγδαλα. Στρώνουμε τα κουλουράκια σε βουτυρωμένο ταψί ή σε αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε στους 175 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα, για ένα περίπου τέταρτο.