500γρ. αμυγδαλόπαστα
1/2 κούπα αλεύρι
2/3 κούπας ζάχαρη
3 ασπράδια αυγού
1 κούπα φιλέ αμυγδάλου (πιο εντυπωσιακό είναι από αξεφλούδιστο αμύγδαλο και σχετικά χοντροκομμένο)
Χονδρή ζάχαρη ή διακοσμητική ή χοντροκομμένη
Σε ένα μεγάλο μπωλ τρίβουμε την αμυγδαλόπαστα και προσθέτουμε 2/3 κούπας ζάχαρη και τα 2 ασπράδια (αφήνουμε το άλλο για μετά). Τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει μια μάζα κολλώδης.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια εργασίας μας με αλεύρι και ζυμώνουμε πάνω του την ζύμη μας. Ανοίγουμε με τον πλάστη φύλλο πάχους ενός περίπου πόντου. Κόβουμε κύκλους με κουπ πατ και έναν μικρότερο μέσα σε κάθε μεγάλο (αν δεν έχουμε κουπ πατ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε καπάκι από αναψυκτικό). Παίρνουμε τη ζύμη που περίσσεψε, την ξαναζυμώνουμε, την ανοίγουμε και κόβουμε ξανά στεφάνια. Προσεκτικά μεταφέρουμε κάθε στεφάνι σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180. Χτυπάμε το τελευταίο ασπράδι αυγού και με πινέλο αλείφουμε απαλά το πάνω μέρος των μπισκότων μας. Στρώνουμε προσεκτικά το φιλέ αμυγδάλου γύρω γύρω και το πιέζουμε ελαφρά πάνω στο μπισκότο. Αλείφουμε ξανά με το ασπράδι και πασπαλίζουμε με ζάχαρη. Ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά μέχρι να χρυσίσουν και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά σε σχάρα. Μετά εάν θέλουμε τους φτιάχνουμε με κόκκινη κορδελίτσα έναν φιόγκο και τα προσφέρουμε!