3 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι (περίπου)
3 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
6 αυγά
1/2 βούτυρο
2 βανίλιες
1 φακελάκι αμμωνία
Ρίχνουμε όλα μαζί τα υλικά και τα ζυμώνουμε (το βούτυρο να το έχουμε μαλακώσει ή λιώσει αλλά να μην καεί και αλεύρι βάζουμε όσο πάρει ώστε η ζύμη να είναι ελαστική και μαλακιά για να πλάθεται και να μην σπάει). Κάνουμε τα σχέδια που θέλουμε -συνήθως πλεξούδες- και τα βάζουμε στο ταψί. Να έχουν απόσταση μεταξύ τους γιατί φουσκώνουν πολύ. Τα αλείφουμε με αυγό και τα βάζουμε να ψηθούν στους 180 βαθμούς. Μόλις ροδίσουν είναι έτοιμα. Σίγουρη επιτυχία.
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Ελένη και την ευχαριστούμε πολύ.