1 1/2 κιλό κουκιά φρέσκα
2 κρεμμύδια
2 κονσέρβες κονκασέ ή 1 κιλό ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
1 ματσάκι μαϊντανό
Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο
Πλένουμε καλά τα κουκιά, τα καθαρίζουμε (όπως τα φρέσκα φασολάκια, δηλαδή αφαιρούμε τις ίνες από δεξιά και αριστερά) και τα κόβουμε, ανάλογα με το μήκος τους, σε 2-3 κομμάτια. Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το μαϊντανό. Μέσα σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σ’ αυτό σοτάρουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα κουκιά, τις ψιλοκομμένες ντομάτες και ψιλοκομμένο τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε 1 1/2 κούπα νερό. Σκεπάζουμε καλά την κατσαρόλα μας και τα αφήνουμε να βράσουν καλά.