250γρ. κρημ τσιζ
1/2 κούπα μαγιονέζα Hellmann’s light
5 φέτες μπέικον
1 κουταλιά ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
1 κουταλάκι ψιλοκομμένο άνηθο
1 πρέζα πιπέρι
1 1/4 κούπας ψημένα αμύγδαλα
30γρ. ροκφόρ (μπλε τυρί) προαιρετικά
Κλωνάρια φρέσκου δεντρολίβανου
Αφήνουμε το τυρί κρέμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ψήνουμε το μπέικον να γίνει τραγανό και το κόβουμε σε κομματάκια. Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε το κρημ τσιζ και στη συνέχεια προσθέτουμε τη μαγιονέζα και δουλεύουμε το μείγμα μας καλά. Προσθέτουμε το μπέικον, το κρεμμυδάκι, τον άνηθο και το πιπέρι. Αφαιρούμε την μισή ποσότητα και την βάζουμε σε ένα ταπεράκι. Στο υπόλοιπο που έχει μείνει προσθέτουμε το μπλου τσιζ και το δουλεύουμε λίγο ακόμη. Το βάζουμε κι αυτό σε ταπεράκι και τα βάζουμε στο ψυγείο να μείνουν όλη τη νύχτα στο ράφι με την πιο ισχυρή ψύξη.
Την επομένη πλάθουμε δύο κουκουνάρια πάνω σε πιατέλα (ένα σκέτο και ένα με το μπλε τυρί). Ξεκινώντας από το στενό άκρο τοποθετούμε τα αμύγδαλα με την βάση τους πάνω στο τυρί, κάπως λοξά, σχηματίζοντας σειρές. Γαρνίρουμε
με τα κλωνάρια του φρέσκου δεντρολίβανου σαν κλαδιά με πευκοβελόνες. Τα τυρένια κουκουνάρια μας είναι έτοιμα να στολίσουν το τραπέζι μας και να καταπλήξουν με την γεύση τους!